Logo of Dutch Lily Masters

Een samenwerking
vanuit kracht

GENERATIE OP GENERATIE

Lelies kweken zit in ons DNA

Paauw, Imanse en Dutch zijn familiebedrijven met elk een eigen geschiedenis. Een geschiedenis die al generaties teruggaat. Zo startte opa Wim Paauw na de oorlog met een kleine kwekerij. In de winter kweekte hij tulpen en in de zomer lelies. De 2e generatie kwam in 1965 in het bedrijf en Jan Paauw zette de verdere specialisatie in lelies door.

Onder leiding van de 3e generatie Wim-Jan Paauw, die in 2000 in het bedrijf kwam, maakte het bedrijf een groei door naar een moderne kwekerij van 8 hectare. In die periode was een bloemkwekerij van dat formaat enorm. In de jaren erna is de schaalvergroting in de tuinbouw nog verder doorontwikkeld.

Ook André Imanse kreeg het ambacht met de paplepel ingegoten. De opa van André, Arie Imanse, startte in de jaren ’40 met de teelt van bloembollen, met in de winter een broeierij van tulpen en narcissen. De 2e generatie, Aad Imanse, breidde de bloementeelt zo’n 40 jaar geleden uit en begon ook lelies te kweken, zowel in de kas als erbuiten. Met André Imanse aan het roer werd de broeierij van lelies verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Daarvoor kocht hij, naast een locatie in Lisserbroek, ook locaties aan in onder andere Almere en Honselersdijk.

Imanse groeide door de jaren heen van 550 m2 naar een totale oppervlakte van maar liefst 10 hectare en een jaarlijkse productie van 10 miljoen oriëntal en OT lelies.

In 2015 sloeg André de handen ineen met Klaas Wagenaar. Klaas had toen al jaren een bedrijf in leliebollenteelt waarmee hij bollen in Nederland, Frankrijk en Chili produceerde. Gezamenlijk kochten ze een kassencomplex en is het broeierijbedrijf Dutch Lilies ontstaan.

Van links naar rechts: Klaas Wagenaar, Wim-Jan Paauw en André Imanse.

SAMEN AAN HET ROER

Dutch Lily Masters

Door alle doorgegeven kennis en kunde zijn de bedrijven stuk voor stuk uitgegroeid tot uiterst professionele en gezonde organisaties met de hoogste kwaliteitsnormen. Een geweldige basis voor de fusie.

Jarenlange toewijding, kennis en ambacht is nu verenigd. Hier staat de generatie die samen verder gaat als één organisatie: Dutch Lily Masters

Een professionele en gezonde organisatie die elke dag werkt aan een nog betere en mooiere lelie. Klaas Wagenaar, Wim-Jan Paauw en André Imanse hebben de krachten gebundeld en zijn klaar voor de toekomst. 

Een toekomst vol meesterwerken.