Logo of Dutch Lily Masters

Op bezoek bij
de meesters

DUTCH LILY MASTERS

Kennis, ambacht en innovatie zorgen voor een uniek en hoogwaardig product

Bij Dutch Lily Masters willen wij de beste, mooiste en meest exclusieve lelies kweken. Uit ervaring weten we dat deze kenmerken wereldwijd worden gewaardeerd. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat we jaarrond kunnen leveren om onze klanten van dienst kunnen zijn. Vanuit Rijnsburg, Lisserbroek en Almere kunnen we de verschillende veilinglocaties goed bedienen en de lelies supervers afleveren. Maar daar stopt het niet bij.

In een snel veranderende markt is flexibiliteit erg belangrijk. Waar mogelijk denken wij graag met onze klanten mee. Wij blijven dan ook continu bezig met het kweken van nóg mooiere en betere varianten. Bijvoorbeeld in nieuwe kleuren of met bijzondere eigenschappen. Naast productinnovatie zoeken wij ook steeds naar nieuwe mogelijkheden om onze bedrijfsvoering te optimaliseren. Samen met partners in de keten ontwikkelen we duurzame, innovatieve en moderne teelttechnieken die leiden tot een uniek en hoogwaardig product.

DUTCH LILY MASTERS

De nieuwste technologie en ambacht verenigd

Uniek rolcontainersysteem

Dutch Lily Masters maakt gebruik van een zogenaamd rolcontainersysteem. Hierbij rollen de kisten met lelies, gestuurd door een hyper- modern intern transportsysteem, volautomatisch door de kas. Deze slimme automatisering maakt het mogelijk om de productie verder op te voeren en tegelijkertijd de constante, hoge kwaliteit te waarborgen.

Mens en milieu centraal

In ons bedrijf staan mens en milieu centraal. Zo investeren wij fors in energiebesparende maatregelen. Door het inzetten van natuurlijke vijanden (biologische bestrijding) heerst er in onze kassen een uitgebalanceerd biologisch evenwicht.

Bovendien is ons productieproces een vrijwel volledig gesloten systeem, met weinig afval als gevolg. Het productieproces is grotendeels geautomatiseerd. Zodra de bollen zijn geplant in kisten, komt er tot aan het oogsten geen mensenhand meer aan te pas. Gemiddeld duurt het productieproces drie maanden.

Lelies kweken is een ambacht

Ondanks alle techniek blijft het kweken van lelies bovenal een ambacht en mensenwerk. Daarom geven we niet alleen onze lelies zorg en aandacht, maar ook onze medewerkers. Wij bieden hen de kansen om te groeien en floreren in een gezonde en duurzame werkomgeving. Hun passie voor de lelie zien wij daardoor terug in onze meesterwerken.